Vivien Collingwood

Welkom!

Ik ben een zelfstandige vertaler (NE-EN) en redacteur, woonachtig in Nederland. Ik heb jarenlange ervaring met taalkundig werk. Mijn bedrijf telt meerdere tevreden klanten, o.a. bedrijven, nationale en internationale NGO’s en onderwijsinstellingen.

Als tekstspecialist is het mijn doelstelling om steeds meer mooie, leesbare en foutloze teksten te schrijven. Ik werk vooral op twee gebieden: tekstredactie en vertalen.

  • Tekstredactie: heeft u een tekst die in het Engels is geschreven, die verbeterd of gecorrigeerd moet worden? Dan ga ik graag met u aan de slag. Als redacteur, herstel ik alle taal- en grammaticale fouten. Verder kan ik de stijl verbeteren en de hele tekst een ‘native speaker’ gevoel geven. De mogelijkheden variëren van proofreading tot uitgebreide verbetering en herschrijven, afhankelijk van de tekst, de doelstelling en uw wensen.

  • Vertalingen: diverse teksten kunnen worden vertaald vanuit het Nederlands naar het Engels. Alle aandacht wordt besteed aan het creëren van een scherpe, nauwkeurige en doelgerichte tekst. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in teksten die over politiek, sociale wetenschappen, onderwijs, ontwikkelingsbeleid en moderne geschiedenis gaan.


Ik ben lid van de Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV) en SENSE, de Society of English Native-Speaking Editors.

Meer weten?

Voor een vrijblijvende offerte of meer informatie over de mogelijke diensten, kunt u het contactformulier op deze website gebruiken of een email sturen. U zou mij ook kunnen bellen op 0646 077 634.